דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | אגרול עוף וירקות
•חצי חבילה דפי אגרול( עלי בצק מרובעים)
•150 גרם עוף טחון
•2 גבעולי בצל ירוק
•כוס מקלוני גזר
•3 שיני שום כתוש
•1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר
•כוס פטריות שמפיניון
•כוס נבטים
•כוס כרוב לבן
•כף סוכר חום
•כף שמן שומשום
•2 כפות סויה
•פלפל שחור וצ׳ילי גרוס
•כף מיץ לימון
לדבק - כף קמח מעורבב עם 2 כפות מים
שמן עמוק לטיגון
מתחילים בהכנת כל הירקות , חותכים בצל ירוק לרצועות דקות , פטריות לרצועות , את הכרוב חותכים בעזרת קולפן שיהיה חתוך דקדק , ואני השתמשתי במקלוני גזר קנויים אפשר פשוט לחתוך את הגזר למקלונים דקים .
שמים בסיר כף שמן ומוסיפים את הגזר ומטגנים קלות 2 דקות .
מוסיפים את העוף הטחון ומפוררים אותו היטב ומבשלים 2-3 דקות עד שמשנה צבע .
מוסיפים את הפטריות , בצל ירוק , ג׳ינג׳ר ושום ומערבבים היטב .
כשהפטריות מתחילות להתבשל מוסיפים את הכרוב ובסוף מוסיפים את הנבטים כי אנחנו רוצים שישארו קריספיים ולא יהפכו לסמרטוטיים .
בקערה מערבבים ביחד את כל מצרכי הרוטב ושופכים לסיר ומערבבים היטב , מבשלים לעוד דקה ומניחים בצד שמתקרר .
את דפי האגרול מפשירים מראש ולאחר שהמילוי יתקרר אפשר להתחיל למלא , שמים כף מהמילוי קרוב לקצה הדף ומגלגלים כמו בסרטון , את הסוף מדביקים בעזרת ה״דבק״ שהכנו מהמים והקמח .
כשהכל מוכן מכניסים לשמן החם לטיגון עמוק של כחמש דקות עד שהאגרול מזהיב מ2 הצדדים ומוציאים לרשת .
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק שאוהבים , תהנו 🫶🏻
Made with love by poyke