דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | מוקפץ ירקות
•200 גרם אטריות ביצים
•150 גרם חזה עוף טחון
•גזר
•קישוא
•גמבה
•חצי חציל קטן
•1/4 כרוב לבן
•גמבה
•כוס פטריות שמפיניון
•בצל סגול
•3 שיני שום כתושות
•1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
•פלפל צ׳ילי אדום (או פלפל ירוק)
•3 גבעולי בצל ירוק
•כוס נבטים
לרוטב -
•כף סוכר חום
•חצי כוס צ׳ילי מתוק
•3 כפות גדושות טריאקי
•3 כפות סויה
•כף שמן שומשום
•צ׳ילי גרוס (אפשר לוותר למי שלא רוצה חריף)
מתחילים בהכנת כל הירקות , את החציל חותכים לחצי ואז חותכים לרצועות דקות , את הקישוא והגמבה חותכים גם כן לרצועות דקות .
את הגזר קולפים בעזרת קולפן .
בצל לרצועות , וחותכים פטריות כרוב ובצל ירוק .
את האטריות מבשלים בסיר נפרד עם מים רותחים לפי הוראות היצרן .
ואז מתחילים .
בווק עם כף שמן מתחילים לבשל את הבצל עם השום והג׳ינג׳ר עד שהבצל מתחיל להזהיב .
מוסיפים גזר גמבה ופלפל קצוץ ל2-3 דקות של בישול .
ואז מוסיפים את רצועות החציל , הקישוא והכרוב והפטריות .
מבשלים עד שהכל מתחיל להתבשל אבל נשאר קראנצי (אנחנו לא רוצים את הירקות סמרטוטיים אז ממש כמה דקות בודדות של בישול)
מזיזים הצידה ומוסיפים את העוף הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ ה שהעוף משנה את צבעו מערבבים הכל ביחד .
מוסיפים בסוף הבישול את הבצל ירוק והנבטים ומוסיפים ישר את הרוטב .
את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב בקערה ושופכים לווק .
מוסיפים את האטריות המוכנות , מקשטים בבוטנים גרוסים וזה מוכן !
מי שרוצה להוסיף בקר או עוף , לפני הכנת המוקפץ מטגנים היטב את רצועות הבקר שמשתמשים בהם , מוציאים מהווק לצלחת ואז מתחילים להכין את המוקפ. , אם מכינים עם עוף מומלץ לצפות קודם בקמח ואז לטגן בווק ולהוציא לצלחת (לא חייב לצפות)
Made with love by poyke