- Make food , Make friends -

לזניית בשר וחצילים

לזניית בשר וחצילים ברוטב אדום מושלמת לארוחת צהריים !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

•500 גרם בשר טחון
•חציל גדול
•בצל
•3 שיניי שום
•300 גרם דפי לזנייה
•100 גרם רסק
•כף סילאן
•1/4 כוס יין אדום
•תבלינים - כף פפריקה , מלחפלפל , חצי כפית צילי , כפית בהרט, כפית כמון .

לרוטב -
•200 גרם רסק
•כוס וחצי מים רותחים
•3 שיניי שום כתושות
•כף פפריקה , מלחפלפל , קורט קינמון

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבשר והחציל , את החציל שמים בתנור 200 מעלות עד שנהיה רך ומוכן , בזמן הזה מבשלים את הבשר .

קוצצים בצל ושום ומבשלים בסיר רחב עם מעט שמן עד שהבצל מזהיב .
מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף עץ או מזלג , מוסיפים לבשר את התבלינים, הרסק , סילאן ויין ומערבבים היטב .
מבשלים כ10 דקות עד שכל הנוזלים בסיר מצטמצמים , כשהחציל מוכן , מוציאים את כל תכולת החציל ומוסיפים לסיר עם הבשר ומערבבים היטב .

לאחר שהבשר מוכן מבשלים את הלזניה לפי הוראות הבישול .
דפי הלזניה צריכים לעבור 1/3 בישול (רק כדי שנוכל לגלגל אותם) כי ממשיכים בישול בתנור .

כשהדםי לזנייה מוכנים , שמים כמות נכבדת מתערובת הבשר בכל דף ומגלגלים , מסדרים בתבנית .

בקערה נפרדת מכינים את הרוטב , מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב בקערה , שופכים מעל דפי הלזניה (אם חסר מים אפשר להוסיף - הרוטב צריך להגיע עד גובה הלזניות)

ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 20 דקות .

כשמוכן מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים 😍

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}