דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | לזניית בשר וחצילים
•500 גרם בשר טחון
•חציל גדול
•בצל
•3 שיניי שום
•300 גרם דפי לזנייה
•100 גרם רסק
•כף סילאן
•1/4 כוס יין אדום
•תבלינים - כף פפריקה , מלחפלפל , חצי כפית צילי , כפית בהרט, כפית כמון .
לרוטב -
•200 גרם רסק
•כוס וחצי מים רותחים
•3 שיניי שום כתושות
•כף פפריקה , מלחפלפל , קורט קינמון
מתחילים בהכנת הבשר והחציל , את החציל שמים בתנור 200 מעלות עד שנהיה רך ומוכן , בזמן הזה מבשלים את הבשר .
קוצצים בצל ושום ומבשלים בסיר רחב עם מעט שמן עד שהבצל מזהיב .
מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף עץ או מזלג , מוסיפים לבשר את התבלינים, הרסק , סילאן ויין ומערבבים היטב .
מבשלים כ10 דקות עד שכל הנוזלים בסיר מצטמצמים , כשהחציל מוכן , מוציאים את כל תכולת החציל ומוסיפים לסיר עם הבשר ומערבבים היטב .
לאחר שהבשר מוכן מבשלים את הלזניה לפי הוראות הבישול .
דפי הלזניה צריכים לעבור 1/3 בישול (רק כדי שנוכל לגלגל אותם) כי ממשיכים בישול בתנור .
כשהדםי לזנייה מוכנים , שמים כמות נכבדת מתערובת הבשר בכל דף ומגלגלים , מסדרים בתבנית .
בקערה נפרדת מכינים את הרוטב , מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב בקערה , שופכים מעל דפי הלזניה (אם חסר מים אפשר להוסיף - הרוטב צריך להגיע עד גובה הלזניות)
ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 20 דקות .
כשמוכן מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים 😍
Made with love by poyke