דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | כרישה ממולאת
•4 כרישה גדולה ועבה
•300 גרם בשר טחון
•כוס אורז עגול
•4/5 עליי נענע
•חופן כוסברה
•3 שיניי שום כתושות
•בצל
•3 גבעולי סלרי
•חופן חמוציות
•מלחפלפל, כפית בהרט , כף פפריקה , קורט קינמון
לרוטב -
•כף רכז רימונים
•לימון שלם סחוט
•3 שיני שום כתושות
•רבע כוס שמן זית
•2 כוסות מים
•2 כפות סילאן
•כף כורכום , כפית בהרט , מלחפלפל
•עגבניה לסיר
מתחילים באורז , בקערה שמים את כוס האורז עם מים רותחים ומניחים בצד ל20 דקות , לאחר מכן שוטפים ומסננים .
בזמן הזה מתחילים בהכנת הכרישה , משתמשים בחלק הבהיר של הכרישה ואת השאר זורקים , חותכים את הכרישה לאורך אצבע וכל ״אצבע חותכים לאורך עד האמצע כדי שנוכל להשתמש בכל השכבות (כמו בסרטון).
מפרידים בעדינות את כל השכבות של הכרישה , אנחנו השתמשת בכל מה שאפשר למילוי , את החלק הירוק הפנימי יותר שאי אפשר למלא כבר , נשמור בצד .
את הכרישה נשים בקערה עם מים רותחים לחמש דקות , נסנן לאחר מכן ונשים בצד שיתקרר .
עוברים להכנת הבשר .
בסיר שמים שמן , מטגנים בצל , שום וסלרי שקצצנו עד להזהבה של הבצל , מוסיפים את החמוציות ומבשלים לעוד 2 דקות .
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו , מוסיפים תבלינים וכוסברה ומערבבים היטב . מבלשים 2 דקות ומכבים את האש , מוסיפים את האורז שהשרנו ומערבבים .
נותנים לבשר להתקרר ואז מתחילים למלא את הכרישה.
מכינים את הסיר , את החלקים הירוקים של הכרישה ששמרנו קוצצים ושמים בתחתית הסיר , פורסים עגבנייה ומניחים גם אותה בתחתית הסיר .
שמים כף מהמילוי בקצה הכרישה , משאירים רווח לגלגול , את הכרישה מגלגלים , מהדקים קצת אבל יותר מידי וישר לסיר .
מעבירים את הסיר לאש בינונית , את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב ושופכים לסיר , המים צריכים להיות בגובה הכרישה , אם חסר לכם מעט מים מוסיפים .
מניחים על הכרישה צלחת וסוגרים מכסה , מבשלים לעשרים דקות .
לאחר מכן מוציאים את הצלחת וממשיכים לבשל עוד 15 דקות .
אני אוהבת אחרי הבישול להכניס ל10 דקות בתנור שיקבלו צבע יפה , לא חייב :)
בתאבון 🫶🏻
Made with love by poyke