- Make food , Make friends -

כרישה ממולאת

הסיר הכי חגיגי לשבת או לחג , כרישה ממולאת בבשר ואורז . זה סיר שדורש קצת השקעה אבל הוא באמת שווה את זה , אתם מקבלים סוכריות ברוטב טעים ומתקתק

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר
כמות רכיבים :
14

מצרכים למתכון

•4 כרישה גדולה ועבה
•300 גרם בשר טחון
•כוס אורז עגול
•4/5 עליי נענע
•חופן כוסברה
•3 שיניי שום כתושות
•בצל
•3 גבעולי סלרי
•חופן חמוציות
•מלחפלפל, כפית בהרט , כף פפריקה , קורט קינמון

לרוטב -
•כף רכז רימונים
•לימון שלם סחוט
•3 שיני שום כתושות
•רבע כוס שמן זית
•2 כוסות מים
•2 כפות סילאן
•כף כורכום , כפית בהרט , מלחפלפל
•עגבניה לסיר

אופן הכנה

מתחילים באורז , בקערה שמים את כוס האורז עם מים רותחים ומניחים בצד ל20 דקות , לאחר מכן שוטפים ומסננים .
בזמן הזה מתחילים בהכנת הכרישה , משתמשים בחלק הבהיר של הכרישה ואת השאר זורקים , חותכים את הכרישה לאורך אצבע וכל ״אצבע חותכים לאורך עד האמצע כדי שנוכל להשתמש בכל השכבות (כמו בסרטון).

מפרידים בעדינות את כל השכבות של הכרישה , אנחנו השתמשת בכל מה שאפשר למילוי , את החלק הירוק הפנימי יותר שאי אפשר למלא כבר , נשמור בצד .

את הכרישה נשים בקערה עם מים רותחים לחמש דקות , נסנן לאחר מכן ונשים בצד שיתקרר .

עוברים להכנת הבשר .
בסיר שמים שמן , מטגנים בצל , שום וסלרי שקצצנו עד להזהבה של הבצל , מוסיפים את החמוציות ומבשלים לעוד 2 דקות .
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב ומבשלים עד שמשנה את צבעו , מוסיפים תבלינים וכוסברה ומערבבים היטב . מבלשים 2 דקות ומכבים את האש , מוסיפים את האורז שהשרנו ומערבבים .

נותנים לבשר להתקרר ואז מתחילים למלא את הכרישה.
מכינים את הסיר , את החלקים הירוקים של הכרישה ששמרנו קוצצים ושמים בתחתית הסיר , פורסים עגבנייה ומניחים גם אותה בתחתית הסיר .

שמים כף מהמילוי בקצה הכרישה , משאירים רווח לגלגול , את הכרישה מגלגלים , מהדקים קצת אבל יותר מידי וישר לסיר .

מעבירים את הסיר לאש בינונית , את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב ושופכים לסיר , המים צריכים להיות בגובה הכרישה , אם חסר לכם מעט מים מוסיפים .

מניחים על הכרישה צלחת וסוגרים מכסה , מבשלים לעשרים דקות .
לאחר מכן מוציאים את הצלחת וממשיכים לבשל עוד 15 דקות .

אני אוהבת אחרי הבישול להכניס ל10 דקות בתנור שיקבלו צבע יפה , לא חייב :)

בתאבון 🫶🏻

IMG_6157

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}