דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | כרובית מוקרמת
•כרובית שלמה
•350 גרם ברוקולי
•30 גרם חמאה
•שמנת לבישול 250 מל
•כוס חלב
•עוד 20 גרם חמאה
•מלחפלפל וכפית אגוז מוסקט
•כוס פתיתי גבינה צהובה / מוצרלה
•2 כפות פרמזן
מתחילים בהכנת הכרובית והברוקולי , את הכרובית חותכים לפרחים ושוטפים היטב . מבשלים את הכרובית בסיר עם מים רותחים למשך 10-15 דקות , כשהכרוביל מתחילה להתרכך מוסיפים את הברוקולי לעוד חמש דקות בישול ביחד , מסננים ושוטפים .
שמים את הברוקולי והכרובית בתבנית , ממיסים 30 גרם חמאה ושמים על הכרובית והברוקולי , מלחפלפל ומערבבים .
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15 דקות , בזמן הזה הכרובית מוציאה נוזלים .
מכינים בנתיים את הרוטב , במחבת שמים 20 גרם חמאה ושמן זית , קוצצים 3 שיניי שום ומוסיפים למחבת , מטגנים קלות .
מוסיפים שמנת לבישול וחלב ותבלינים , מערבבים היטב ומבשלים כ7-10 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך .
מוציאים את הכרובית מהתנור ובעדינות שופכים את המים שיוצאים מהתבנית . שלא יהיו לנו את הנוזלים של הכרובית , (או שמעבירים את הכרובית והברוקולי לתבנית אחרת)
מפזרים גבינה צהובה , פרמזן ושופכים את הרוטב . מכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות עד שמוכן .
בתאבון ❤
Made with love by poyke