- Make food , Make friends -

כרובית מוקרמת

מתכון לכרובית מוקרמת בקלי קלות , אני אוהבת להוסיף לכרובית ברוקולי ובכלל יש לכם ארוחת ערב מושלמת שילדים אוהבים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
חלבי
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•כרובית שלמה
•350 גרם ברוקולי
•30 גרם חמאה
•שמנת לבישול 250 מל
•כוס חלב
•עוד 20 גרם חמאה
•מלחפלפל וכפית אגוז מוסקט
•כוס פתיתי גבינה צהובה / מוצרלה
•2 כפות פרמזן

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הכרובית והברוקולי , את הכרובית חותכים לפרחים ושוטפים היטב . מבשלים את הכרובית בסיר עם מים רותחים למשך 10-15 דקות , כשהכרוביל מתחילה להתרכך מוסיפים את הברוקולי לעוד חמש דקות בישול ביחד , מסננים ושוטפים .

שמים את הברוקולי והכרובית בתבנית , ממיסים 30 גרם חמאה ושמים על הכרובית והברוקולי , מלחפלפל ומערבבים .
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15 דקות , בזמן הזה הכרובית מוציאה נוזלים .

מכינים בנתיים את הרוטב , במחבת שמים 20 גרם חמאה ושמן זית , קוצצים 3 שיניי שום ומוסיפים למחבת , מטגנים קלות .
מוסיפים שמנת לבישול וחלב ותבלינים , מערבבים היטב ומבשלים כ7-10 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך .

מוציאים את הכרובית מהתנור ובעדינות שופכים את המים שיוצאים מהתבנית . שלא יהיו לנו את הנוזלים של הכרובית , (או שמעבירים את הכרובית והברוקולי לתבנית אחרת)

מפזרים גבינה צהובה , פרמזן ושופכים את הרוטב . מכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות עד שמוכן .

בתאבון ❤

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}