דף הבית | בלוג מתכונים | כל מה שמתוק | חיתוכיות שוקולד
לתחתית שקדים - (כמויות לפי כוס מדידה 250מל)
•100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמ׳ החדר
•חצי כוס סוכר
•ביצה
•כף מייפל טהור (אפשר להמיר בתמצית וניל)
•כוס וחצי שקדים טחונים/קמח שקדים (150 גרם)
•חצי כוס נוספת של קמח שקדים (75 גרם)
לשכבת שוקולד -
•200 גרם שוקולד מריר
•חצי כוס שמנת להקצפה 38% (120 מל)
•ביצה
•שקית סוכר וניל
מתחילים בהכנת התחתית , שמים בקערה כוס וחצי קמח שקדים וסוכר ומערבבים היטב . מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים ״לשפשף״ בעזרת האצבעות את החמאה והקמח שקדים עד שמתקבל בצק פירורי .
שומרים חתיכה קטנה מהבצק בצד , נשתמש בזה לקראמבל (כ20 גרם בצק) ושמים במקפיא בנתיים את הבצק לקראמבל .
בשאר הבצק הנותר מוסיפים ביצה , מייפל ועוד חצי כוס קמח שקדים ומערבבים היטב עד לבצק אחיד .
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את הבצק שהכנו , מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 12-15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב .
בנתיים מכינים את שכבת השוקולד .
שמים בקערה 200 גרם שוקולד מריר וחצי כוס שמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים היטב .
מוסיפים ביצה וסוכר וניל ושוב מערבבים .
אחרי שאפילו את הבצק אפייה חלקית שופכים את שכבת השוקולד . מוציאים את חתיכת הבצק ששמרנו במקפיא ומפוררים מעל שכבת השוקולד .
מכניסים שוב לתנור 180 מעלות למשך 15 דקות עד שהקרמל מזהיב מעל והעוגה מוכנה!
תהנו 🤍
Made with love by poyke