דף הבית | בלוג מתכונים | תוספות | עוגת עלי גפן
•2 כוסות אורז ריזוטו
•חופן חמוציות
•חופן כוסברה
•רבע כוס שמן זית
•בצל קצוץ
•3 שיניי שום קצוצות
•2 עגבניות
•מלחפלפל, חצי כפית קינמון , כפית בהרט
•כ150 גרם עלי גפן טריים
•2 וחצי כוסות מים
לרוטב -
•כף דבש
•רבע כוס שמן זית
•לימון שלם סחוט
•מלחפלפל
•2 כפות רכז רימונים
תחילה שוטפים ומסננים את האורז , קוצצים את הבצל, השום , העגבניות , הכוסברה והחמוציות ושמים בקערה עם האורז , מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים היטב .
את עלי הגפן חולטים במים רותחים ל2 דקות ומעבירים מיד למי קרח (אם משתמשים בעלי גפן מצנצנת שמים במים ל20 דקות , מחליפים את המים לעוד 20 דקות )
משתמשים בסיר עמוק ועגול , מרטיבים מעט נייר אפיה ומרפדים את הסיר , מתחילים לרפד היטב את הסיר בעלי הגפן , בתחתית ובצדדים ומניחים לעלי גפן לצאת מעט מהסיר למעלה .
שמים את מלית האורז שלנו ומשטחים , ומרפדים מעל האורז בעוד עלי גפן , מקפלים את עלי הגפן שנשארו למעלה .
בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב (בלי המים) .
שופכים את הרוטב בסיר ומעל זה מוסיפים את המים (מיי ברז, לא חמים.) מכסים בצלחת מעט וסוגרים את הסיר עם מכסה , מבשלים על אש בינונית כ40-50 דקות עד שכמעט ואין נוזלים .
הופכים בעדינות את העוגה על צלחת ומגישים ! 😍
Made with love by poyke