- Make food , Make friends -

עוגת עלי גפן

אני מתה על עליי גפן ! אבל לא תמיד יש כח להתחיל לגלגל עלי גפן ולהכין סיר מושקע , אז זה הפתרון המושלם ! מתקבלת עוגת עלי גפן עם מילוי אורז רך וקרמי !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
תוספות, שבת וחגים
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

•2 כוסות אורז ריזוטו
•חופן חמוציות
•חופן כוסברה
•רבע כוס שמן זית
•בצל קצוץ
•3 שיניי שום קצוצות
•2 עגבניות
•מלחפלפל, חצי כפית קינמון , כפית בהרט
•כ150 גרם עלי גפן טריים
•2 וחצי כוסות מים

לרוטב -
•כף דבש
•רבע כוס שמן זית
•לימון שלם סחוט
•מלחפלפל
•2 כפות רכז רימונים

אופן הכנה

תחילה שוטפים ומסננים את האורז , קוצצים את הבצל, השום , העגבניות , הכוסברה והחמוציות ושמים בקערה עם האורז , מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים היטב .

את עלי הגפן חולטים במים רותחים ל2 דקות ומעבירים מיד למי קרח (אם משתמשים בעלי גפן מצנצנת שמים במים ל20 דקות , מחליפים את המים לעוד 20 דקות )

משתמשים בסיר עמוק ועגול , מרטיבים מעט נייר אפיה ומרפדים את הסיר , מתחילים לרפד היטב את הסיר בעלי הגפן , בתחתית ובצדדים ומניחים לעלי גפן לצאת מעט מהסיר למעלה .

IMG_2960

שמים את מלית האורז שלנו ומשטחים , ומרפדים מעל האורז בעוד עלי גפן , מקפלים את עלי הגפן שנשארו למעלה .
בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב (בלי המים) .

שופכים את הרוטב בסיר ומעל זה מוסיפים את המים (מיי ברז, לא חמים.) מכסים בצלחת מעט וסוגרים את הסיר עם מכסה , מבשלים על אש בינונית כ40-50 דקות עד שכמעט ואין נוזלים .

הופכים בעדינות את העוגה על צלחת ומגישים ! 😍

IMG_1106

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}