- Make food , Make friends -

בצל ממולא

סיר של בצל ממולא , זה הסיר הכי טעים ומיוחד שיש . רוטב מתקתק וממולאים רכים רכים אין סיר מרשים וטעים כזה , מושלם לארוחת שישי

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר
כמות רכיבים :
15

מצרכים למתכון

•8-9 בצלים בינוניים/גדולים

לתערובת הבשר -
•500 גרם בשר טחון
•כוס אורז עגול/ריזוטו
•3 שיניי שום כתושות
•בצל קצוץ
•חופן כוסברה קצוצה
•4-5 עליי נענע
•2 כפות רסק
•2 כפות רכז רימונים טבעי
•1/4 לימון סחוט
•1/4 כוס מים
•2 כפות סילאן
•כף פפריקה , כפית בהרט ,מלח פלפל וקורט קינמון
•2 גבעולי בצל ירוק

לרוטב -
•2.5 כוסות מים
•2 כפות גדושות רסק
•1/4 כוס שמן זית
•2 כפות רכז רימונים טבעי
•2 כפות סילאן
•2 שיניי שום כתושות
•2 גבעולי סלרי
•חצי לימון סחוט
•מלח פלפל

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הבצלים , קולפים את כל הבצלים וחותכים בעזרת סכין עד ללב הבצל .
שמים את הבצלים בסיר עם מים רותחים לבישול של 20 דקות עד לריכוך . לאחר הבישול , מעבירים מיד למיי קרח לדקה שהבצלים יתקררו והבישול יפסק , שוטפים ומסננים .

את האורז שוטפים ומסננים היטב ושמים בקערה עם מים רותחים להשרייה של 20 דקות .

בזמן הזה אפשר להכין את תערובת הבשר .
בסיר שמים 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ ושום עד להזהבה , מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ.

מבשלים את הבשר עד שמשנה את צבעו , מוסיפים תבלינים , רכז רימונים , סילאן , רסק ומים ומערבבים היטב .

מבשלים עד לצמצום הנוזלים , בערך 10 דקות בישול .
לאחר מכן מוסיפים כוסברה , בצל ירוק ואת האורז שהשרנו וסיננו , מכסים את האש ומערבבים היטב הכל ביחד . מניחים בצד שיתקרר .

מפרידים את כל השכבות של הבצל (את החלק הפנימי של הבצל שאי אפשר למלא אותו אני אוהבת לשמור ולהשתמש אחרי זה לסיר)
ומתחילים למלא כל בצל בכף נדיבה מהמילוי , מגלגלים ומניחים בצד .

מבשלים את הממולאים בסיר גדול ורחב , שמים בסיר סלרי קצוץ ואת הגלדים שלא השתמשנו בהם (בערך 3 גלדים יספיקו) קוצצים גם כן ומוסיפים לסיר , שמים את כל הממולאים בסיר .

את כל רכיבי הרוטב מערבבים היטב בקערה נפרדת (חוץ מהמים) ושופכים לממולאים .

שופכים 2.5 כוסות מים (פושרים) ומבשלים על אש בינונית במשך 40 דקות .

לאחר מכן מכניסים את הסיר ללא מכסה לתנור לעוד 10-15 דקות של בישול על 200 מעלות עד שהבצלים מזהיבים למעלה ומקבלים צבע יפה .

בתאבון 🤍

IMG_2302

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}