דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | בצל ממולא
•8-9 בצלים בינוניים/גדולים
לתערובת הבשר -
•500 גרם בשר טחון
•כוס אורז עגול/ריזוטו
•3 שיניי שום כתושות
•בצל קצוץ
•חופן כוסברה קצוצה
•4-5 עליי נענע
•2 כפות רסק
•2 כפות רכז רימונים טבעי
•1/4 לימון סחוט
•1/4 כוס מים
•2 כפות סילאן
•כף פפריקה , כפית בהרט ,מלח פלפל וקורט קינמון
•2 גבעולי בצל ירוק
לרוטב -
•2.5 כוסות מים
•2 כפות גדושות רסק
•1/4 כוס שמן זית
•2 כפות רכז רימונים טבעי
•2 כפות סילאן
•2 שיניי שום כתושות
•2 גבעולי סלרי
•חצי לימון סחוט
•מלח פלפל
מתחילים בהכנת הבצלים , קולפים את כל הבצלים וחותכים בעזרת סכין עד ללב הבצל .
שמים את הבצלים בסיר עם מים רותחים לבישול של 20 דקות עד לריכוך . לאחר הבישול , מעבירים מיד למיי קרח לדקה שהבצלים יתקררו והבישול יפסק , שוטפים ומסננים .
את האורז שוטפים ומסננים היטב ושמים בקערה עם מים רותחים להשרייה של 20 דקות .
בזמן הזה אפשר להכין את תערובת הבשר .
בסיר שמים 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ ושום עד להזהבה , מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ.
מבשלים את הבשר עד שמשנה את צבעו , מוסיפים תבלינים , רכז רימונים , סילאן , רסק ומים ומערבבים היטב .
מבשלים עד לצמצום הנוזלים , בערך 10 דקות בישול .
לאחר מכן מוסיפים כוסברה , בצל ירוק ואת האורז שהשרנו וסיננו , מכסים את האש ומערבבים היטב הכל ביחד . מניחים בצד שיתקרר .
מפרידים את כל השכבות של הבצל (את החלק הפנימי של הבצל שאי אפשר למלא אותו אני אוהבת לשמור ולהשתמש אחרי זה לסיר)
ומתחילים למלא כל בצל בכף נדיבה מהמילוי , מגלגלים ומניחים בצד .
מבשלים את הממולאים בסיר גדול ורחב , שמים בסיר סלרי קצוץ ואת הגלדים שלא השתמשנו בהם (בערך 3 גלדים יספיקו) קוצצים גם כן ומוסיפים לסיר , שמים את כל הממולאים בסיר .
את כל רכיבי הרוטב מערבבים היטב בקערה נפרדת (חוץ מהמים) ושופכים לממולאים .
שופכים 2.5 כוסות מים (פושרים) ומבשלים על אש בינונית במשך 40 דקות .
לאחר מכן מכניסים את הסיר ללא מכסה לתנור לעוד 10-15 דקות של בישול על 200 מעלות עד שהבצלים מזהיבים למעלה ומקבלים צבע יפה .
בתאבון 🤍
Made with love by poyke