- Make food , Make friends -

בורקס תפוח אדמה ביתי

בורקס תפוח אדמה ביתי בכלום מאמץ וטעים ברמות ! מושלם לארוחת ערב לקטנטנים .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מאפים
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

•חבילת בצק עלים
•3-4 תפוחי אדמה
•בצל
•כפית סוכר חום
•מלחפלפל וכפית אבקת שום
•כף שמן זית
•ביצה להברשה
•שומשום

אופן הכנה

מתחילים עם תפוחי האדמה , קולפים וחותכים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך מלא , בערך 20 דקות .

בנתיים קוצצים בצל לקוביות , במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל , מוסיפים לבצל כפית סוכר חום ומערבבים היטב ומטגנים עד להזהבה של הבצל , בערך 7 דקות . להקפיד לערבב כל הזמן שהבצל לא ישרף לנו .

כשתפוחי האדמה מוכנים מסננים ושוטפים ומניחים להם להתקרר כמה דקות .
לאחר שהתקררו מעבירים לצלחת ומועכים בעזרת מועך פירה , מוסיפים את הבצל המטוגן , מוסיפים תבלינים ושמן מערבבים היטב .

את בצק העלים מניחים על התבנית וחותכים לריבועים שווים , בכל ריבוע מניחים כ-כף מתפוחי האדמה וסוגרים למשולש .
מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור 180 מעלות למשך 20 דקות עד שמזהיב ומוכן .

תהנו ❤️

unnamed (2)

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}