דף הבית | בלוג מתכונים | מאפים | בורקס תפוח אדמה ביתי
•חבילת בצק עלים
•3-4 תפוחי אדמה
•בצל
•כפית סוכר חום
•מלחפלפל וכפית אבקת שום
•כף שמן זית
•ביצה להברשה
•שומשום
מתחילים עם תפוחי האדמה , קולפים וחותכים ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך מלא , בערך 20 דקות .
בנתיים קוצצים בצל לקוביות , במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל , מוסיפים לבצל כפית סוכר חום ומערבבים היטב ומטגנים עד להזהבה של הבצל , בערך 7 דקות . להקפיד לערבב כל הזמן שהבצל לא ישרף לנו .
כשתפוחי האדמה מוכנים מסננים ושוטפים ומניחים להם להתקרר כמה דקות .
לאחר שהתקררו מעבירים לצלחת ומועכים בעזרת מועך פירה , מוסיפים את הבצל המטוגן , מוסיפים תבלינים ושמן מערבבים היטב .
את בצק העלים מניחים על התבנית וחותכים לריבועים שווים , בכל ריבוע מניחים כ-כף מתפוחי האדמה וסוגרים למשולש .
מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור 180 מעלות למשך 20 דקות עד שמזהיב ומוכן .
תהנו ❤️
Made with love by poyke