דף הבית | בלוג מתכונים | כל מה שמתוק | סינבון ריבת חלב וקוקוס
לבצק-
•כף סוכר
•10 גרם שמרים יבשים שופרסל
•כוס ורבע חלב פושר
•3 כוסות קמח לבן
•3 כפות סוכר (בנוסף)
•50 גרם חמאה מומסת
•חצי כפית מלח
למילוי-
•30 גרם חמאה מומסת
•חצי כוס סוכר חום
•3-4 כפות קינמון
•כף קוקוס
•2 כפות ריבת חלב
לציפוי -
•כפית תמצית וניל
•100 גרם שמנת 25%
•100 גרם אבקת סוכר
•50 גרם חמאה רכה
מתחילים עם הבצק , בקערה קטנה שמים כף סוכר, 10 גרם שמרים וחלב ( את החלב מחממים דקה במיקרוגל, שלא יהיה חם או קר מידי אלא פושר) ומערבבים היטב ומניחים בצד ל5-7 דקות .
בנתיים בקערת המיקסר שמים את הקמח, 3 כפות סוכר וחמאה מומסת , מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים , מוסיפים מלח ומתחילים ללוש 7-9 דקות עד שמתקבל בצק אחיד (הבצק יהיה מעט דביק )
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים לשעה התפחה (בחורף אולי קצת יותר , עד שמכפיל את נפחו) .
לאחר התפחה מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן , מורחים על הבצק חמאה מומסת , מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומורחים היטב על כל הבצק , מערבבים את הסוכר והקינמון ביחד בעקרית ומפזרים על הבצק , מפזרים גם קוקוס .
מגלגלים את הבצק , חותכים לחלקים שווים(יוצא בערך 10-12 יחידות) ומעבירים לתבנית .
מסדרים בתבנית מתאימה ומניחים אותם במרווחים אחד מהשני ומכסים להתפחה של 20 דקות לפחות.
לאחר מכן מכניסים לתנור שחיממנו מראש 170 מעלות למשך 20-30 דקות עד שהבצק מזהיב ומוכן .
בזמן הזה אפשר להתחיל להכין את הגלייז , בקערה שמים את אבקת הסוכר , חמאה , תמצית וניל והשמנת ובעזרת מיקסר ידני מקציפים היטב עד שנוצר לנו קרם , שומרים במקרר עד השימוש .
כשהסינבון מוכן , שמים מהקרם ומגישים !
תהנו ❤️
Made with love by poyke