דף הבית | בלוג מתכונים | דגים | דג טונה ברוטב מרוקאי
•4-6 פילטים של טונה אדומה
•2-3 פלפלים ירוקים
•7-8 שיניי שום
•פלפל אדום יבש(!)
•לימון 1 קלוף
•עגבניה
•2 גמבות
•כוס וחצי חומוס מושרה ומבושל (אפשר משימורים או קפוא)
לרוטב -
•תבלינים - 2 כפות פפריקה, חצי כפית כורכום, פלפל לבן ומלח, כפית אבקת מרק עוף (רצוי אורגני)
•חצי כוס שמן
•כוס וחצי מים
טוב לפני שאני רושמת לכם את ההסבר על הרוטב לדג , אנחנו מתחילים עם הטיפול בדג עצמו קודם כל .
משתמשים בלימון ומלח גס, את הפילטים של הטונה משפשפים בעזרת לימון היטב ומפזרים מעל מלח גס ומכניסים למקרר שעה .
לאחר מכן שוטפים היטב את הטונה מתחת למים ומייבשים .
שופכים על הטונה מים רותחים , מניחים לעשר דקות את הדגים במים הרותחים ואז שופכים ומנקים את הטונה .
עכשיו מתחילים עם התיבול לדג - על הפילטים שמים כף שמן,סוחטים כרבע לימון, 3 שיניי שום כתושות, חופן כוסברה קצוצה , כפית פפריקה,מעט כורכום ופלפל שחור .
מעסים את הדג היטב עם כל התבלינים ומה שהוספנו שכל הפילטים של הדג יהיו מכוסים ומכניסים למקרר לעוד שעה .
מתחילים עם הרוטב .
בסיר שמים כף שמן ומוסיפים גמבות חתוכות לרצועות , את הפלפלים הירוקים משאירים שלם ועושים להם רק חתך לאורך בעזרת סכין . מוסיפים גם את הפלפלים , עגבנייה קצוצה ושיניי השום ומבשלים עד שמתקבלת מין חריכה בגמבות ובפלפל (בערך 5-7 דקות , דואגים לערבב תוך כדי)
לאחר מכן מוסיפים את החומוס , מערבבים ומניחים לעוד דקה בישול.
את הלימון מקלפים היטב וחותכים לפרוסות , מניחים את פרוסות הלימון בסיר .
בקערה מערבבים את כל התבלינים לרוטב עם חצי כוס שמן ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את הטונה לסיר (מסדרים את הפילטים שלא יהיו מעל החומוס או משהו) שופכים כוס וחצי מים ומבשלים למשך 40 דקות על אש קטנה .
וזה מוכן !
תהנו ❤️
Made with love by poyke