דף הבית | בלוג מתכונים | חלבי | תפוח אדמה כמו בקניון
•5 תפוחי אדמה גדולים
•חצי קילו מלח גס
•100 גרם מוצרלה מגורדת/קוביות
•100 גרם גבינה צהובה
•50 גרם חמאה
•תוספות שאוהבים - תירס , זיתים , בצל ירוק , פטריות , טונה , פלפל , בולגרית וכו ..
לרוטב -
•שמנת לבישול 250 מל
•רבע כוס חלב
•30 גרם חמאה
•3 שיניי שום כתושות
•חבילת פטריות שמפיניון
•מלחפלפל , כפית אגוז מוסקט , כפית מרק עוף
מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , בוחרים תפוחי אדמה גדולים כדי שנוכל למלא אותם יפה .
שוטפים את תפוחי האדמה היטב , בתבנית עם נייר אפייה מפזרים היטב על כל שטח התבנית מלח גס , מניחים את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות למשך שעה .
באמצע האפייה הופכים את תפוחי האדמה לצד השני , כדאי לבדוק אחרי 40-50 דקות אם תפוחי האדמה כבר רכים .
בנתיים מכינים את שאר הדברים , חותכים את כל התוספות שאנחנו אוהבים , מה שבא לכם ! אני שמתי בצל ירוק , תירס וזיתים .
כ20 דקות לפני שתפוחי האדמה מוכנים מתחילים להכין את הרוטב .
במחבת שמים חמאה עם כף שמן זית , מוסיפים 3 שיניי שום כתושות ואת הפטריות , מבשלים קלות עד שהפטריות מתחילות להתבשל .
מוסיפים שמנת לבישול וחלב , מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית , דואגים לערבב מידי פעם , מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך .
כשתפוחי האדמה מוכנים , מוציאים ומעבירים לתבנית ללא מלח , כשתפוחי האדמה עוד חמים צריך כבר להתחיל לחתוך אותם , בזהירות .
חותכים תפוח אדמה באמצע כמעט עד הסוף ושמים קוביית חמאה בתוכו , בעזרת כפית מערבבים היטב את כל תפוח האדמה עם החמאה שנמסה ומועכים מעט שיהיה מקום למלא .
מוסיפים כף מהרוטב שהכנו ומעל זה את התוספות שאנחנו רוצים .
מוסיפים מוצרלה וגבינה צהובה בשכבה האחרונה ומכניסים שוב לתנור כעשר דקות אז שהגבינה נמסה לגמרי , מוציאים ומגישים עם עוד רוטב מעל וזה מושלם !
Made with love by poyke