- Make food , Make friends -

תפוח אדמה כמו בקניון

תפוח אדמה מוקרם כמו בקניון , עם רוטב שמנת היסטרי , מלא תוספות וגבינה מוקרמת ונמסה מעל ואמאלה איזה ריח יש בבית

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
חלבי
כמות רכיבים :
11

מצרכים למתכון

•5 תפוחי אדמה גדולים
•חצי קילו מלח גס
•100 גרם מוצרלה מגורדת/קוביות
•100 גרם גבינה צהובה
•50 גרם חמאה
•תוספות שאוהבים - תירס , זיתים , בצל ירוק , פטריות , טונה , פלפל , בולגרית וכו ..

לרוטב -
•שמנת לבישול 250 מל
•רבע כוס חלב
•30 גרם חמאה
•3 שיניי שום כתושות
•חבילת פטריות שמפיניון
•מלחפלפל , כפית אגוז מוסקט , כפית מרק עוף

אופן הכנה

מתחילים בהכנת תפוחי האדמה , בוחרים תפוחי אדמה גדולים כדי שנוכל למלא אותם יפה .
שוטפים את תפוחי האדמה היטב , בתבנית עם נייר אפייה מפזרים היטב על כל שטח התבנית מלח גס , מניחים את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות למשך שעה .

באמצע האפייה הופכים את תפוחי האדמה לצד השני , כדאי לבדוק אחרי 40-50 דקות אם תפוחי האדמה כבר רכים .

בנתיים מכינים את שאר הדברים , חותכים את כל התוספות שאנחנו אוהבים , מה שבא לכם ! אני שמתי בצל ירוק , תירס וזיתים .
כ20 דקות לפני שתפוחי האדמה מוכנים מתחילים להכין את הרוטב .
במחבת שמים חמאה עם כף שמן זית , מוסיפים 3 שיניי שום כתושות ואת הפטריות , מבשלים קלות עד שהפטריות מתחילות להתבשל .
מוסיפים שמנת לבישול וחלב , מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית , דואגים לערבב מידי פעם , מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך .

IMG_6900

כשתפוחי האדמה מוכנים , מוציאים ומעבירים לתבנית ללא מלח , כשתפוחי האדמה עוד חמים צריך כבר להתחיל לחתוך אותם , בזהירות .
חותכים תפוח אדמה באמצע כמעט עד הסוף ושמים קוביית חמאה בתוכו , בעזרת כפית מערבבים היטב את כל תפוח האדמה עם החמאה שנמסה ומועכים מעט שיהיה מקום למלא .
מוסיפים כף מהרוטב שהכנו ומעל זה את התוספות שאנחנו רוצים .
מוסיפים מוצרלה וגבינה צהובה בשכבה האחרונה ומכניסים שוב לתנור כעשר דקות אז שהגבינה נמסה לגמרי , מוציאים ומגישים עם עוד רוטב מעל וזה מושלם !

IMG_6907

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}