- Make food , Make friends -

פסטה שמנת פטריות

פסטה שמנת פטריות זה המתכון הכי קלאסי והכי בסיסי , אבל כל אחד צריך שיהיה לו מתכון טוב כזה שמכינים מהר וכולם עפים עליו , אז זה !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
פסטות
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

•250 גרם פסטה שאוהבים
•30 גרם חמאה
•4 שיניי שום
•כף קמח
•חצי כוס מיי פסטה
•שמנת לבישול 250 מל
•כפית אגוז מוסקט , מלח פלפל לפי הטעם , כפית תבלין בזיליקום
•אופציונאלי - כפית שמן כמהין
•2 כפות פרמזן

IMG_8115

אופן הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים חצי כוס מיי פסטה בצד , בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב .

כותשים את שיניי השום , שמים בסיר את החמאה והשום הכתוש ומטגנים קלות .

מוסיפים כף קמח וישר מערבבים היטב ביחד עם החמאה שלא יווצרו גושים .
מוסיפים פלפל שחור ובזיליקום ומערבבים .

מוסיפים את הפטריות ורבע כוס ממי הפסטה ששמרנו . ומבשלים את הפטריות כמה דקות .

מוסיפים שמנת לבישול , את יתר מי הפסטה שנותרו לנו (עוד רבע כוס) מוסיפים אגוז מוסקט ומלח , ושמן כמהין למי שרוצה - לא חייב.
ומוסיפים פרמזן , מערבבים היטב ומבשלים כ5-7 דקות .

את הפסטה מסננים ושוטפים ומוסיפים לרוטב המוכן , מגישים עם עוד פרמזן מעל 🤍

תהנו :)

 

IMG_8118

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}