- Make food , Make friends -

פטריות מלך היער מצופות

פטריות מלך היער מצופות פנקו ! קריספיות מבחוץ ובשרניות מבפנים , מגישים עם רוטב בשמל בצד ויש לכם מנה היסטרית.

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
תוספות
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•חבילה פטריות מלך היער
•כוס קמח
•כוס פירורי פנקו
•2 ביצים
•שמן

לרוטב בשמל-
•30 גרם חמאה
•2 כפות קמח
•כוס חלב
•מלחפלפל לבן לפי הטעם וחצי כפית אגוז מוסקט
•50 גרם פרמזן מגורד

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הפטריות , קוטמים את החלק התחתון של כל פטריה וחותכים כל פטריה לאורך ל3 חלקים .

מסדרים ב3 קערות נפרדות , ביצים, קמח ופנקו ומתחילים לצפות את הפטריות , קודם בקמח לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הפנקו .

IMG_0523

מטגנים בשמן עמוק כ3 דקות עד שהפטריות זהובות ו קריספיות ומניחים בצד על רשת/מסננת שכל השמן ירד .

ועוברים להכנת הבשמל , בסיר קטן על אש קטנה שמים חמאה ו2 כפות קמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים של קמח עד שהחמאה נמסה לגמרי .
מוסיפים חלב ותבלינים ומערבבים היטב עד שהרוטב מתחיל להסמיך , לא מפסיקים לערבב . כשהרוטב כבר הסמיך מוסיפים פרמזן מגורד ושוב מערבבים , מכבים את האש ומעבירים לכלי הגשה .

מגישים את הפטריות ביחד עם הרוטב , תהנו 😍

IMG_0555

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}