דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגת גבינה ובננה
לתחתית -
•2 ו1/4 כוסות קמח שקדים (200 גרם)
•150 גרם חמאה
•4 כפות מייפל (או כל ממתיק אחר)
•2 כפות קוקוס
לקרם גבינה -
•3/4 כוס סוכר לבן (או 2 כפות סוכרלוז/סוויטנגו)
•מסקרפונה 250 גרם
•2 חבילות שמנת מתוקה 38%
•גרידת לימון
•מקל וניל (לא חובה)
•3 כפות קוקוס
לטופ -
•בננה אחת
•10 גרם חמאה
•קורט קינמון
לקראמבל-
•50 גרם קמח שקדים
•20 גרם חמאה
•3 כפות שיבולת שועל
•2 כפות מייפל / סוכר לבן
מתחילים עם התחתית , ממיסים חמאה ומערבבים בקערה את כל מרכיבי התחתית היטב . משטחים בתבנית עם נייר אפייה את התחתית ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות 10-15 דקות עד שמזהיב (שימו לב שלא מתחיל להישרף)
לאחר שהתחתית מוכנה מניחים לה להצטנן בצד .
מתחילים עם הקצפת , שמים את כל מרכיבי הקצפת בקערה ומקציפים עד שנוצרת לנו קצת אחידה ויציבה (סבלנות זה לוקח כמה דקות)
שמים את הקצפת על התחתית אחרי שהתקררה ומניחים במקרר . בנתיים מתחילים עם הבננה , חותכים את הבננה וממיסים במחבת 10 גרם חמאה , שמים את חתיכות הבננה ומפזרים מעל קינמון ונותנים לה בישול קצר של דקה שתיים מ2 הצדדים . מניחים לבננה להתקרר ועוברים לקראמבל.
ממיסים חמאה ומוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים בעזרת האצבעות עד לתערובת פירורית , מניחים בתבנית ומכניסים לתנור 170 מעלות למשך 5 דקות עד שמזהיב .
מוציאים , מסדרים את הבננות והקראמבל מעל העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות , יום אחרי במקרר זה עוד יותר טעים !
תהנו ❤️
Made with love by poyke