דף הבית | בלוג מתכונים | תוספות | לימון כבוש
•כ10-15 לימונים
•כוס מלח הימלאיה/מלח גס
•שמן זית
תחילה מחטאים היטב את הצנצנות בהם נמלא את הלימונים שלנו .
אני משתמשת בצנצנת בינונית (ממש צנצנות דבש של הסופר 😅)
הצנצנות חייבות להיות עם סגירה אטומה לגמרי .
שופכים בצנצנות מים רותחים וסוגרים ומנערים היטב לחטא את הצנצנת ואז שופכים . ואפשר להתחיל להכין .
את הלימונים גם שוטפים היטב ומתחילים לחתוך אותם בערך בעובי של ס״מ , חותכים לפרוסות דקות , מי שאוהב אפשר גם לחתוך את פרוסות הלימון לחצי , מוציאים את גרעיני הלימון.
שמים בקערה מלח הימלאיה וטובלים צד אחד של פרוסת הלימון ומתחילים לסדר בצנצנת עד שמתמלאת לגמרי , כל כמה לימונים שמילאנו לוחצים מעט על הלימונים שיגירו נוזלים את פרוסת הלימון האחרון לוחצים גם כן ומוודאים שהצנצנת שלנו מלאה , חשוב שהלימונים יגיעו כמעט עד סוף הצנצנת , לא להשאיר צנצנת חצי ריקה !
מוסיפים כ2 כפות שמן זית( אם השתמשתם בצנצנת גדולה אפשר להוסיף עוד כף) וסוגרים את הצנצנת היטב , את הצנצנות משאירים במקום מוצל וקריר בתוך הבית כשבועיים - לא פותחים כלל עד שהלימון כבוש מוכן , ברגע שהלימון מוכן והצנצנת נפתחה מעבירים ישר למקרר.
תהנו ❤️
*אפשר לסגור עם ניילון לאטימות מלאה אבל לא חייב .
*אפשר לסחוט לצנצנת חצי לימון - לא חייב .
*את הצנצנות משאירים במקום מוצל בתוך הבית כשבועיים .
*אחרי שבועיים אפשר לפתוח ולאכול - אחרי הפתיחה חייב לאכסן במקרר .
*מי שאוהב אפשר להוסיף כפית אריסה / פלפל אנגלי / עלה דפנה / שיניי שום .
Made with love by poyke