דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגיות מגולגלות
•חצי קילו קמח
•200 גרה חמאה רכה חתוכה לקוביות
•1/4 כוס סוכר
•כפית תמצית וניל
•1 אבקת אפייה
•רבע כוס שמן
•חצי כוס חלב
•אבקת סוכר
*כמויות לפי כוס מדידה 240 מל
בקערת מיקסר עם וו לישה , שמים את הקמח , הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים .
מוסיפים את החמאה , החלב , שמן ותמצית וניל ומתחילים ללוש .
בערך 5-7 דקות של לישה עד שמתגבש בצק אחיד ורך .
חותכים את הבצק ל4 חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד , מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת 2 ניירות אפייה . מניחים את הבצק על נייר אפייה , מעליו עוד נייר אפייה ומרדדים .
מרדדים את הבצק לאורך של כל נייר האפייה ומעט לרוחב (אין צורך לרדד הרבה לרוחב אנחנו לא רוצים לעשות הרבה קיפולים)
ומתחילים למלא במה שאוהבים ( אני עשיתי כמה מילויים - ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים , נוטלה עם אגוזים , ממרח תמרים וחלבה , ונוטלה עם חלבה )
מקפלים ל3-5 קיפולים ומעבירים את ה״רולדה״ לתבנית האפייה .
מכניסים את הרולדות לעוד 15 דקות במקרר
בנתיים מחממים תנור ל180 מעלות .
אחרי שקיררנו מעט את הבצק שגילגלנו, חותכים לחתיכות שוות , את הבצק חותכים כמעט עד הסוף משאירים חלק קטן שלא חתוך .
ומכניסים לתנור 20-27 דקות (תלוי בתנור שלכם)
כשמוכן - נותנים לעוגיות להצטנן לגמרי ! מפזרים אבקת סוכר ומגישים 😍
תהנו ❤️
Made with love by poyke