- Make food , Make friends -

עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות במילוי תמרים , עוגיות שתמיד מזכירות בית מבחינתי וזה המתכון הקבוע שלי ועכשיו גם שלכם !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
עוגות ועוגיות
כמות רכיבים :
7

מצרכים למתכון

•חצי קילו קמח
•200 גרה חמאה רכה חתוכה לקוביות
•1/4 כוס סוכר
•כפית תמצית וניל
•1 אבקת אפייה
•רבע כוס שמן
•חצי כוס חלב
•אבקת סוכר

*כמויות לפי כוס מדידה 240 מל

אופן הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה , שמים את הקמח , הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים .
מוסיפים את החמאה , החלב , שמן ותמצית וניל ומתחילים ללוש .
בערך 5-7 דקות של לישה עד שמתגבש בצק אחיד ורך .

חותכים את הבצק ל4 חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד , מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת 2 ניירות אפייה . מניחים את הבצק על נייר אפייה , מעליו עוד נייר אפייה ומרדדים .

מרדדים את הבצק לאורך של כל נייר האפייה ומעט לרוחב (אין צורך לרדד הרבה לרוחב אנחנו לא רוצים לעשות הרבה קיפולים)

ומתחילים למלא במה שאוהבים ( אני עשיתי כמה מילויים - ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים , נוטלה עם אגוזים , ממרח תמרים וחלבה , ונוטלה עם חלבה )

מקפלים ל3-5 קיפולים ומעבירים את ה״רולדה״ לתבנית האפייה .
מכניסים את הרולדות לעוד 15 דקות במקרר
בנתיים מחממים תנור ל180 מעלות .

אחרי שקיררנו מעט את הבצק שגילגלנו, חותכים לחתיכות שוות , את הבצק חותכים כמעט עד הסוף משאירים חלק קטן שלא חתוך  .
ומכניסים לתנור 20-27 דקות (תלוי בתנור שלכם)
כשמוכן - נותנים לעוגיות להצטנן לגמרי ! מפזרים אבקת סוכר ומגישים 😍

תהנו ❤️

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}