- Make food , Make friends -

סופלקי דג ים

אותגרתי להכין מנה אהובה ממסעדה עם אמנון ישראלי טרי וישר נתקפתי געגועים ליוון ונזכרתי בסופלקי דג ! למנה הזו חשוב להשתמש בדג טרי ,אנחנו הולכים לטגן אותו ורוצים לשמור עליו שיהיה עסיסי וטעים . ומבטיחה לכם שזה קל כמו שזה טעיםםםם .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
דגים
כמות רכיבים :
9

מצרכים למתכון

•6 פילטים של אמנון ישראלי טרי ללא עור
•כוס קמח
•כוס מים
•חופן כוסברה קצוצה
•חופן שמיר קצוץ
•תבלינים : כפית פפריקה , רבע כפית כמון , מלחפלפל
•כוס עגבניות שרי
•בצל סגול
•פלפל

לפיתות - (כמות של 8-10 פיתות)
•כף שמרים יבשים
•כוס וחצי מים פושרים
•4 וחצי כוסות קמח
•כף סוכר
•כפית מלח
•6 כפות שמן זית

*לחילופין אפשר להשתמש בפיתה או לאפה קנויה*

אופן הכנה

מתחילים עם הפיתות , בקערת מיקסר שמים את הקמח , השמרים והסוכר ומערבבים , מוסיפים שמן ומים ושוב מערבבים , מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש בעזרת וו לישה כ7 דקות , מעבירים את הבצק לקערה משומנת לחצי שעה להתפחה .
לאחר התפחה מוציאים את האוויר מהבצק , על משטח מקומח חותכים לחתיכות שוות ויוצרים כדורים ומניחים להתפחה נוספת בזמן שמתחילים להכין את הדג .

שמים בתבנית עם נייר אפייה עגבניות שרי חתוכות , בצל סגול חתוך לרבעים ופלפל שלם ,מפזרים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור 200 מעלות למשך 17-20 דקות.

IMG_2831

מתחילים עם הדג , כדאי לבקש דג ללא עור , חותכים כל דג ל2 חתיכות .
בקערה שמים קמח ומים ומערבבים היטב לבלילה אחידה (כמו טחינה) מוסיפים שמיר, כוסברה ותבלינים ומערבבים היטב.

מחממים שמן במחבת , את הדגים טובלים בבלילה ודואגים שיהיו מצופים לגמרי מ2 הצדדים ומעבירים לטיגון בשמן החם .
מטגנים 3-5 דקות מכל צד עד שמזהיב וקריספי ומעבירים לרשת (שכל השמן ירד למטה והדג ישאר לנו קריספי) חותכים את הדג לחתיכות (לא קטנות אנחנו רוצים להרגיש דג) .

ממשיכים עם הפיתות , מרדדים כל עיגול לפיתה שטוחה ומטגנים במחבת עם מעט שמן (בערך כפית שמן) כ5 דקות מכל צד עד שמוכן .

ומרכיבים את המנה ! שמים מעל הפיתה את הירקות מהתנור, מניחים את הדג ומפזרים צזיקי מעל ! 😍😍

IMG_2845

הערות נוספות למתכון

מתכון לצזיקי -

•יוגורט 1
•מלפפון מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
•חופן שמיר קצוץ
•כפית שמן זית
•כפית חומץ
•2 שיניי שום כתוש
•מלח
מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה קטנה ומגישים .

שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}