דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק מינסטרונה
•בצל
•2 גזרים
•3 גבעולי סלרי
•חבילת מנגולד
•200 גרם שעועית אדומה מוכנה (מקופסא או קפוא)
•200 גרם שעועית לבנה מוכנה
•כוס פסטה
•קישוא
•חבילת עגבניות חתוכות/מרוסקות (400 גרם)
•כף רסק עגבניות
•תבלינים - מלחפלפל, כפית אבקת שום, כפית פפריקה
מתחילים בלחתוך את כל הירקות , מפרידים בין הגבעולים של המנגולד לעלים , את עלי המנגולד מניחים בצד .
תחילה חותכים רק את הגבעולים של המנגולד לקוביות קטנות , חותכים גם את הגזר , הבצל , והסלרי לקוביות קטנות .
מחממים סיר עם 2 כפות שמן ושמים את הירקות שחתכנו, מניחים לבישול של עשר דקות , בין לבין מערבבים .
מוסיפים רסק , תבלינים ועגבניות חתוכות .
מוסיפים את השעועית והקישוא חתוך לקוביות ומערבבים היטב .
מוסיפים כ6 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב .
בשלב הזה אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים , אני הוספתי טימין ועלה דפנה וקשרתי עם בצל ירוק , בסוף הבישול מוציאים אותם .
אחרי שהוספנו את המים מוסיפים את העלים של המנגולד חתוכים גם כן ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים .
לאחר חצי שעה , שהירקות כבר מוכנים ,מוסיפים כוס פסטה ומבשלים לעוד 5-7 דקות עד שהפסטה מוכנה .
*אפשר לבשל את הפסטה בסיר נפרד וכל פעם להוסיף למנת מרק בצלחת מהפסטה המוכנה - מומלץ אם מתכננים לשמור את המרק במקרר .
מגישים עם פרמזן , פרוסת לחם בתנור/מצנם וזה טעים ברמות !!
תהנו 🥰
Made with love by poyke