- Make food , Make friends -

מרק גריסים קלאסי

מרק גריסים קלאסי של סבתא , בין המרקים הכי אהובים עליי שהוא ארוחה שלמה , מלא בטעמים וסמיך !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•2 תפוחי אדמה
•2 גזרים
•3 גבעולי סלרי
•חופן כוסברה
•3 שיניי שום
•בצל
•קישוא
•כוס גריסים
•6 כוסות מים רותחים
•כף כורכום, רבע כפית כמון, מלחפלפל

אופן הכנה

תחילה , משרים כוס גריסים בקערה עם מים לחצי שעה לפחות .

בנתיים חותכים את הגזר, הקישוא והתפוח אדמה לקוביות .

חותכים את הסלרי , הבצל והשום לחתיכות יפות (לא קטנות מידי)

בסיר עם כף שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים שום ומטגנים קלות , מוסיפים כף כורכום ומערבבים היטב .

IMG_0167

מוסיפים את הגזר , הקישוא, תפואח וסלרי ומערבבים טוב .

מסננים את הגריסים ושוטפים ומוסיפים לסיר .

מוסיפים 6 כוסות (כוס נס גדולה) מים ותבלינים- מלח פלפל וכמון ומוסיפים את עלי הכוסברה .

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 50-60 דק עד שהגריסים מוכנים , מגישים עם כוסברה טרייה מעל 🌱

אם לא אוהבים את המרק סמיך  , לקראת סוף הבישול מוסיפים עוד מים לפי הצורך ומתקנים תיבול .

 

בתאבון :)

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}