דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק גריסים קלאסי
•2 תפוחי אדמה
•2 גזרים
•3 גבעולי סלרי
•חופן כוסברה
•3 שיניי שום
•בצל
•קישוא
•כוס גריסים
•6 כוסות מים רותחים
•כף כורכום, רבע כפית כמון, מלחפלפל
תחילה , משרים כוס גריסים בקערה עם מים לחצי שעה לפחות .
בנתיים חותכים את הגזר, הקישוא והתפוח אדמה לקוביות .
חותכים את הסלרי , הבצל והשום לחתיכות יפות (לא קטנות מידי)
בסיר עם כף שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים שום ומטגנים קלות , מוסיפים כף כורכום ומערבבים היטב .
מוסיפים את הגזר , הקישוא, תפואח וסלרי ומערבבים טוב .
מסננים את הגריסים ושוטפים ומוסיפים לסיר .
מוסיפים 6 כוסות (כוס נס גדולה) מים ותבלינים- מלח פלפל וכמון ומוסיפים את עלי הכוסברה .
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 50-60 דק עד שהגריסים מוכנים , מגישים עם כוסברה טרייה מעל 🌱
אם לא אוהבים את המרק סמיך , לקראת סוף הבישול מוסיפים עוד מים לפי הצורך ומתקנים תיבול .
בתאבון :)
Made with love by poyke