- Make food , Make friends -

מרק בשר ושעועית

סיר שכולו ארוחה שלמה ! מרק בשר ושעועית מנחם ומושלם לימים הקרים!

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

•חצי קילו גולש
•2 וחצי כוסות שעועית לבנה מושרת / קפואה
•2 עגבניות מגורדות
•2 כפות רסק עגבניות
•בצל
•4 שיניי שום
•2 עלי דפנה
•תבלינים - כף גדושה פפריקה , כפית שטוחה מלח , פלפל שחור , חצי כפית כמון , קורט סוכר
•1.5 ליטר מים רותחים
•חופן כוסברה

אופן הכנה

את השעועית משרים ללילה בקערה עם מים (כ12 שעות) ולאחר מכן נותנים לה כחצי בישול של 40 דקות בסיר עם מים רותחים , אם משתמשים בשעועית קפואה אין צורך לעשות את זה .

בסיר עם כף שמן מטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת .
באותו הסיר מתחילים לטגן בצל ושום עד להזהבה (אם חסר מעט שמן מוסיפים)

בנתיים מגרדים 2 עגבניות ומוסיפים אליהם 2 כפות של רסק עגבניות ומעט מים רותחים (כרבע כוס) ומערבבים היטב .

אחרי שהבצל הזהיב מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב .

מחזירים את קוביות הבשר לסיר , מוסיפים את השעועית ומוסיפים מים רותחים ועלי דפנה .

מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים-שלוש (כמה שיותר יותר טוב) בעשר דקות האחרונות , מסירים את המכסה ומוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כעשר דקות ללא מכסה.

ומגישים ❤️

תהנו !

IMG_4698

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}