דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק בשר ושעועית
•חצי קילו גולש
•2 וחצי כוסות שעועית לבנה מושרת / קפואה
•2 עגבניות מגורדות
•2 כפות רסק עגבניות
•בצל
•4 שיניי שום
•2 עלי דפנה
•תבלינים - כף גדושה פפריקה , כפית שטוחה מלח , פלפל שחור , חצי כפית כמון , קורט סוכר
•1.5 ליטר מים רותחים
•חופן כוסברה
את השעועית משרים ללילה בקערה עם מים (כ12 שעות) ולאחר מכן נותנים לה כחצי בישול של 40 דקות בסיר עם מים רותחים , אם משתמשים בשעועית קפואה אין צורך לעשות את זה .
בסיר עם כף שמן מטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת .
באותו הסיר מתחילים לטגן בצל ושום עד להזהבה (אם חסר מעט שמן מוסיפים)
בנתיים מגרדים 2 עגבניות ומוסיפים אליהם 2 כפות של רסק עגבניות ומעט מים רותחים (כרבע כוס) ומערבבים היטב .
אחרי שהבצל הזהיב מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב .
מחזירים את קוביות הבשר לסיר , מוסיפים את השעועית ומוסיפים מים רותחים ועלי דפנה .
מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים-שלוש (כמה שיותר יותר טוב) בעשר דקות האחרונות , מסירים את המכסה ומוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כעשר דקות ללא מכסה.
ומגישים ❤️
תהנו !
Made with love by poyke