דף הבית | בלוג מתכונים | תוספות | לביבות בטטה וכרישה
•500 גרם בטטה
•כרישה
•10 גרם חמאה
•חצי כוס קמח (כוס מדידה 240 מל)
•תבלינים - מלחפלפל , חצי כפית אגוז מוסקט , כפית אבקת שום
מתחילים עם הבטטות , קולפים וחותכים לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך מלא .
בנתיים קוצצים את הכרישה ומטגנים במחבת עם 10 גרם חמאה עד שהכרישה מתרככת ומזהיבה ומוציאים שיתקרר מעט .
כשהבטטות מתרככות מסננים ומניחים בצד לכמה דקות שיתקרר כדי שנוכל לעבוד איתם .
מועכים למחית חלקה , מוסיפים את הכרישה , התבלינים והקמח ומערבבים היטב .
בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות , העיסה מעט דביקה זה בסדר פשוט לעבוד עם ידיים רטובות שתוכלו ליצור את הלביבות (אם חסר מעט קמח מוסיפים , אין כאן מדע מדויק זה בטטות חח )
מחממים מראש את השמן במחבת כדי שיהיה יותר קל לעבוד וכל לביבה שיצרנו שמים ישר בשמן החם ועוברים ללביבה הבאה .
מטגנים 3-4 דקות עד שמזהיב ובעזרת 2 כפות הופכים לצד השני בעדינות , מוציאים לנייר סופג ומגישים עם שמנת חמוצה ובצל ירוק מעל וזה מושלם !
תהנו ❤️
Made with love by poyke