- Make food , Make friends -

לביבות בטטה וכרישה

לביבות בטטה וכרישה סופר טעימות , להגיש לצד ארוחה או כנשנוש !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
תוספות
כמות רכיבים :
5

מצרכים למתכון

•500 גרם בטטה
•כרישה
•10 גרם חמאה
•חצי כוס קמח (כוס מדידה 240 מל)
•תבלינים - מלחפלפל , חצי כפית אגוז מוסקט , כפית אבקת שום

אופן הכנה

מתחילים עם הבטטות , קולפים וחותכים לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך מלא .

בנתיים קוצצים את הכרישה ומטגנים במחבת עם 10 גרם חמאה עד שהכרישה מתרככת ומזהיבה ומוציאים שיתקרר מעט .

כשהבטטות מתרככות מסננים ומניחים בצד לכמה דקות שיתקרר כדי שנוכל לעבוד איתם .

מועכים למחית חלקה , מוסיפים את הכרישה , התבלינים והקמח ומערבבים היטב .

בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות , העיסה מעט דביקה זה בסדר פשוט לעבוד עם ידיים רטובות שתוכלו ליצור את הלביבות (אם חסר מעט קמח מוסיפים , אין כאן מדע מדויק זה בטטות חח )

מחממים מראש את השמן במחבת כדי שיהיה יותר קל לעבוד וכל לביבה שיצרנו שמים ישר בשמן החם ועוברים ללביבה הבאה .

מטגנים 3-4 דקות עד שמזהיב ובעזרת 2 כפות הופכים לצד השני בעדינות , מוציאים לנייר סופג ומגישים עם שמנת חמוצה ובצל ירוק מעל וזה מושלם !

תהנו ❤️

IMG_4794

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}