- Make food , Make friends -

דג ברוטב לימוני

דג לשבת ברוטב לימוני עם מלא כוסברה ושום , אחד המתכונים הקבועים אצלי בארוחות שישי שכל מי שטועם מתאהב מבטיחה לכם ! את המתכון הזה טעמתי בפעם הראשונה אצל לין חברה שלי שבכלל חמתה מכינה את זה תמיד , ואז המתכון עבר אליי ועכשיו גם אליכם !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
דגים
כמות רכיבים :
8

מצרכים למתכון

4-6 פילטים דג לבן שאוהבים (אני השתמשתי באמנון)
•חבילת כוסברה
•7-8 שיניי שום
•2 פלפלים ירוקים חריפים
•חצי כוס שמן
•חצי כוס מים
•תבלינים - כף גדושה פפריקה , כפית מלח, חצי כפית כורכום ופלפל שחור .
•2 עגבניות
•לימון

*לפי כוס חד פעמית חמה

אופן הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב .
בבלנדר שמים את הכוסברה, השום והפלפל עד שנהיה קצוץ קצוץץץץ (אפשר גם בקוצץ ידני)
מעבירים לקערה ומוסיפים חצי כוס שמן ומערבבים היטב.

את הקליפה של הלימון מקלפים לגמרי ומקלפים גם את החלק הלבן שלו מתחת לקליפה ,חותכים את הלימון לפרוסות עגולות , גם את העגבניות חותכים לפרוסות.
מניחים בסיר את העגבניות והלימון שחתכנו ושמים על אש קטנה .

בזמן הזה טובלים כל דג ברוטב עם השמן ומעבירים ישר לסיר .
אחרי ששמנו את כל הדגים בסיר , שמים בקערה של הרוטב שנשאר חצי כוס מים בקערה ,מערבבים היטב ושופכים מעל הדגים .

מנערים את הסיר שהרוטב יכסה את הכל (שימו לב שאתם מוזגים את הרוטב מעל הדגים כדי שיכוסו ברוטב )

אל תדאגו אם זה נראה שאין מספיק נוזלים , במהלך הבישול העגבניות והלימון יוציאו עוד נוזלים ויהיה לכם מלא רוטב !
מביאים לרתיחה וסוגרים את המכסה , מבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות וזה מוכן

בתאבון :)

IMG_4327

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}