דף הבית | בלוג מתכונים | אסייתי | גיוזה במילוי עוף
•דפי גיוזה מוכנים
•300 גרם עוף טחון
•גזר
•3 גבעולי בצל ירוק
•כוס פטריות שמפיניון
•בצל קטן
•2 שיניי שום
•1 סמ ג’ינג’ר מגורד
•2 כפות רוטב סויה
•כפית שמן שומשום
לרוטב -
•רבע כוס סויה
•2 כפות מים
•כף שמן שומשום
•צילי גרוס
•שן שום קצוצה
•כפית סוכר חום
מתחילים בהכנת הירקות למילוי , מגרדים גזר בפומפייה , את השום כותשים ואת הגינגר מגרדים .
את הבצל , בצל ירוק ופטריות קוצצים קצוץ קצוץץץ .
במחבת עם כף שמן שמים את כל הירקות שהכנו .
מערבבים ומבשלים כ5 דקות ומוסיפים את העוף הטחון , בעזרת כף עץ מפוררים היטב את העוף ומוסיפים סויה ושמן שומשום . מערבבים היטב ומבשלים כ5-7 דקות שהנוזלים יצטמצמו .
(אם נשאר נוזלים לסנן אותם - לא למלא את הגיוזה עם נוזלים!)
אני השתמשתי בדפי גיוזה קנויים הם מעולים .
ממלאים את דפי הגיוזה במרכז בכמות קטנה , מרטיבים היטב את המסגרת של הדף עם מים וסוגרים ומהדקים היטב .
במחבת שמים כפית שמן שומשום ומטגנים את הגיוזות שהכנו , בערך 2 דקות עד שמתקבלת שכבה קריספית וזהובה .
שופכים מעט מים לסיר (פחות מרבע כוס , המים לא צריכים לכסות כלל את דפי הגיוזה בתחתית) מכסים את הסיר ומאדים ל2-3 דקות וזה מוכן !
מכינים את הרוטב , מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ומגישים! 😍
דפי גיוזה מוכנים אפשר למצוא בחנויות של מזרח ומערב/קצביות בוטיק/חנויות תבלינים וכו
Made with love by poyke