דף הבית | בלוג מתכונים | עוגות ועוגיות | עוגיות חמאה בשוקולד
*לפי כוס מדידה 240 מל*
•140 גרם חמאה רכה
•1/2 כוס סוכר
•1 חלמון
•2 כפות חלב
•כפית תמצית וניל
•2 ורבע כוסות קמח (315 גרם)
-לציפוי
•50 גרם שוקולד מריר
•חופן שקדים קלופים
במיקסר מתחילים להקציף את החמאה והסוכר למשך 2-3 דקות עד שמתקבל מים קרם .
לאחר מכן מוסיפים חלב , חלמון ותמצית וניל ושוב מערבבים עד שמתאחד .
מחליפים לוו לישה - מוסיפים קמח בהדרגתיות ומערבבים עד שמתאחד לבצק .
מגלגלים לצורת נקניק ומכסים בניילון נצמד , מכניסים למקרר לשעה .
לאחר מכן מוציאים וחותכים עיגולים , מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך 12-15 דקות .
מניחים לעוגיות להצטנן במשך 10 דקות.
בנתיים ממיסים שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות במיקרוגל .
טובלים שליש מנעוריה בשוקולד המריר ומפזרים מעל שקדים קלופים ומניחים לשוקולד להתקשות .
*לא חייב לצפות את העוגיות הן טעימות גם כמו שהן !
תהנו ❤️
Made with love by poyke