- Make food , Make friends -

נודלס פטריות בעשר דקות

הנודלס הזה , זה קצת מרוטב סצ'ואן , קצת מטעם של מנה חמה וקצת מכל מה שטעים בעצם, ומושלם לרגעים בהם אין לכם זמן או כוח אבל בא לכם משהו באמת טעים ומפוצץ בטעמים .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד רבע שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מתכונים בעשר דקות, אסייתי

מצרכים למתכון

מצרכים - (למנה אחת)

  • 100 גרם נודלס ללא צורך בבישול
  • רבע כוס סויה 
  • כף מייפל טהור 
  • כפית שמן שומשום 
  • כף סוכר 
  • 2 שיניי שום
  • רבע כוס מים רותחים 
  • 2 גבעולי בצל ירוק 
  • 6/7 פטריות 
  • כף כוסברה טחונה, כף צ׳ילי גרוס 

אופן הכנה

במחבת חמה  שמים כף סוכר , כשדפנות הסוכר מתחילות להתחמם , מתחילים לערבב את הסוכר בעזרת כף עץ עד שמתחיל להיווצר קרמל ומיד מוסיפים את הסויה , המייפל והשמן שומשום ומערבבים היטב, מוסיפים את השום ,את הבצל ירוק והפטריות ומערבבים, מוסיפים תבלינים ומערבבים ומבשלים במשך 3 דקות .

נודלס-עשר-דק-01

מוסיפים את הנודלס ושופכים רבע כוס מים רותחים , מתחילים להפריד את הנודלס בעזרת מזלג ולשפוך עליו מהרוטב , לאט לאט הנודלס מתחיל להתרכך  ,מערבבים אותו טוב עם הרוטב עד שמוכן (לוקח 3-4 דקות) .

הערות נוספות למתכון

  • שימו לב שאתם משתמשים בסוג נודלס שלא מצריך (יש נודלס כזה של אסם ) במידה ואין לכם נודלס כזה , מבשלים תחילה את הנודלס לפי ההוראת וכשהנודלס מוכן מוסיפים אותו לרוטב 
  • אפשר לוותר על הכנת הקרמל ופשוט להוסיף את הסוכר לרוטב ( אבל הקרמל בהחלט משדרג את המנה) .
  • וכמובן , תרגישו חופשי להכפיל כמויות :)
נודלס-עשר-דק-03
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}