דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק עדשים
•כוס וחצי עדשים
•2 גזרים
•בצל
•3 שיניי שום קצוצות
•2 ענפי סלרי
•6 כוסות מים רותחים
•כף קמח
•תבלינים: כף כורכום , רבע כפית כמון, מלחפלפל , כפית תבלין כוסברה טחונה .
•תפוח אדמה (לא חייב)
•חופן כוסברה קצוצה
•חצי לימון
תחילה משרים את העדשים בקערה עם מים לחצי שעה לפחות , בנתיים חותכים את כל הירקות .
כשסיימנו להשרות את העדשים שוטפים ומסננים היטב.
בסיר עם 3 כפות שמן מטגנים בצל עד לזהבה , מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים לעוד 2 דקות , מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את העדשים שהשרנו, כף שמן נוספת ,כף קמח ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק עד שהעדשים מוכנות.
טוחנים במעבד מזון או במוט ידני( אפשר גם לא לטחון למי שאוהב) מוסיפים כוסברה קצוצה וסוחטים לימון מעל וזה מוכן! תהנו :)
Made with love by poyke