- Make food , Make friends -

מרק עדשים

מרק עדשים עשיר וסמיך שהוא ארוחה שלמה בפני עצמה , כמו של סבתא !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד חצי שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
12

מצרכים למתכון

•כוס וחצי עדשים
•2 גזרים
•בצל
•3 שיניי שום קצוצות
•2 ענפי סלרי
•6 כוסות מים רותחים
•כף קמח
•תבלינים: כף כורכום , רבע כפית כמון, מלחפלפל , כפית תבלין כוסברה טחונה .
•תפוח אדמה (לא חייב)
•חופן כוסברה קצוצה
•חצי לימון

אופן הכנה

תחילה משרים את העדשים בקערה עם מים לחצי שעה לפחות , בנתיים חותכים את כל הירקות .

כשסיימנו להשרות את העדשים שוטפים ומסננים היטב.
בסיר עם 3 כפות שמן מטגנים בצל עד לזהבה , מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים לעוד 2 דקות , מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מוסיפים את העדשים שהשרנו, כף שמן נוספת ,כף קמח ותבלינים ומערבבים היטב .

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דק עד שהעדשים מוכנות.

טוחנים במעבד מזון או במוט ידני( אפשר גם לא לטחון למי שאוהב) מוסיפים כוסברה קצוצה וסוחטים לימון מעל וזה מוכן! תהנו :)

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}