- Make food , Make friends -

מרק כתום

מרק כתום עשיר עם בטטה , דלעת וגזר . מרק מושלם סמיך ומנחם בטירוף .

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
עד שעה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
9

מצרכים למתכון

•50 גרם חמאה
•בצל
•3 גזרים
•בטטה אחת גדולה
•חתיכת דלעת (כ700 גרם-אלו שמוכרים בסופר בניילון)
•4 שיניי שום
•2 סמ ג’ינג’ר
•2 גבעולי סלרי
•חבילת שמנת לבישול(250 מל)

אופן הכנה

קוצצים את כל הירקות (חוץ מהשום) ומתחילים לטגן את הבצל עם החמאה , מוסיפים את הסלרי ומטגנים עד להזהבה .

מוסיפים ג’ינג’ר ושיניי שום שלמות ומטגנים קלות (כדקה שתיים) ומוסיפים את שאר הירקות , מתבלים במלחפלפל כף כורכום ורבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים הכל היטב .
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות(לא יותר מזה כי אנחנו רוצים שהמרק יהיה סמיך)
מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך של כל הירקות , בערך חצי שעה .

לאחר חצי שעה, מעבירים את המרק לבלנדר או שמשתמשים  במוט ידני וטוחנים הכל, מוסיפים שמנת לבישול (אפשר להשאיר מעט מהשמנת להגשה)

ומערבבים היטב , זה הזמן לתקן תיבול במידת הצורך  ומבשלים לעוד 5 דקות .

אם אוהבים את המרק פחות סמיך אז פשוט מוסיפים עוד קצת מים .

מגישים עם קרוטונים ומעט זילוף של שמנת מעל

תהנו :)
בתאבון 🤍

IMG_0524

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}