דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק כתום
•50 גרם חמאה
•בצל
•3 גזרים
•בטטה אחת גדולה
•חתיכת דלעת (כ700 גרם-אלו שמוכרים בסופר בניילון)
•4 שיניי שום
•2 סמ ג’ינג’ר
•2 גבעולי סלרי
•חבילת שמנת לבישול(250 מל)
קוצצים את כל הירקות (חוץ מהשום) ומתחילים לטגן את הבצל עם החמאה , מוסיפים את הסלרי ומטגנים עד להזהבה .
מוסיפים ג’ינג’ר ושיניי שום שלמות ומטגנים קלות (כדקה שתיים) ומוסיפים את שאר הירקות , מתבלים במלחפלפל כף כורכום ורבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים הכל היטב .
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות(לא יותר מזה כי אנחנו רוצים שהמרק יהיה סמיך)
מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך של כל הירקות , בערך חצי שעה .
לאחר חצי שעה, מעבירים את המרק לבלנדר או שמשתמשים במוט ידני וטוחנים הכל, מוסיפים שמנת לבישול (אפשר להשאיר מעט מהשמנת להגשה)
ומערבבים היטב , זה הזמן לתקן תיבול במידת הצורך ומבשלים לעוד 5 דקות .
אם אוהבים את המרק פחות סמיך אז פשוט מוסיפים עוד קצת מים .
מגישים עם קרוטונים ומעט זילוף של שמנת מעל
תהנו :)
בתאבון 🤍
Made with love by poyke