דף הבית | בלוג מתכונים | בשר | מרק בשר ועדשים
•2 כוסות עדשים ירוקות
•חצי קילו צלי כתף
•2-3 גבעולי סלרי עם העלים
•2 גזרים
•בצל
•8 שיניי שום
•כף רסק
•תבלינים - כף כורכום , חצי כפית כמון, כפית פפריקה , מלחפלפל , קורט סוכר .
•2.5 ליטר מים רותחים
מתחילים בהכנת כל הירקות , קוצצים את הבצל , הגזר והסלרי .
את שיניי השום מקלפים ומשאירים שלמות (אפשר גם לחתוך למי שרוצה)
את קוביות הבשר מבשלים בסיר עם 2 כפות שמן זית .
סוגרים את הבשר מכל הצדדים ואז מעבירים לצלחת.
באותו הסיר ממשיכים לטגן בצל עד שמזהיב .
מוסיפים את השום , הסלרי והגזר לבישול של עוד 3 דקות.
מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה , לאחר מכן מבשלים על אש קטנה עם חצי מכסה סגור למשך שעה וחצי , עד שהבשר מתרכך .
בזמן הזה משרים עדשים לחצי שעה לפחות בקערה עם מים .
לאחר שעה וחצי של בישול , מוסיפים את העדשים אחרי ששטפנו וסיננו אותם .
אפשר בשלב הזה לתקן תיבול/ לראות אם חסר מעט מים .
מבשלים לעוד כ40-50 דקות עד שהעדשים מוכנות לגמרי ומגישים !
בתאבון ❤️
Made with love by poyke