- Make food , Make friends -

מרק בשר ועדשים

ארוחה שלמה ומשביעה במיוחד לימים הקרים

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מתחילים
קטגוריית מתכון:
בשר, מרקים
כמות רכיבים :
10

מצרכים למתכון

•2 כוסות עדשים ירוקות
•חצי קילו צלי כתף
•2-3 גבעולי סלרי עם העלים
•2 גזרים
•בצל
•8 שיניי שום
•כף רסק
•תבלינים - כף כורכום , חצי כפית כמון, כפית פפריקה , מלחפלפל , קורט סוכר .
•2.5 ליטר מים רותחים

אופן הכנה

מתחילים בהכנת כל הירקות , קוצצים את הבצל , הגזר והסלרי .
את שיניי השום מקלפים ומשאירים שלמות (אפשר גם לחתוך למי שרוצה)

את קוביות הבשר מבשלים בסיר עם 2 כפות שמן זית .
סוגרים את הבשר מכל הצדדים ואז מעבירים לצלחת.

באותו הסיר ממשיכים לטגן בצל עד שמזהיב .
מוסיפים את השום , הסלרי והגזר לבישול של עוד 3 דקות.

IMG_6549

מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה , לאחר מכן מבשלים על אש קטנה עם חצי מכסה סגור למשך שעה וחצי , עד שהבשר מתרכך .

בזמן הזה משרים עדשים לחצי שעה לפחות בקערה עם מים .
לאחר שעה וחצי של בישול , מוסיפים את העדשים אחרי ששטפנו וסיננו אותם .
אפשר בשלב הזה לתקן תיבול/ לראות אם חסר מעט מים .
מבשלים לעוד כ40-50 דקות עד שהעדשים מוכנות לגמרי ומגישים !

בתאבון ❤️

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}