דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק ברוקולי
•פרחי ברוקולי מוקפא 500 גרם
•2 תפוחי אדמה
•2 גזרים
•בצל
•4 שיניי שום
•20 גרם חמאה
•כף קמח
•6 כוסות מים רותחים
•חצי מיכל שמנת לבישול
•מלחפלפל, כפית אגוז מוסקט
תחילה חותכים את כל הירקות .
בסיר עם כף שמן מטגנים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים את הגזר והתפוח אדמה , ומערבבים .
מזיזים את הירקות לצד או יוצרים "חור"באמצע הסיר , שמים את החמאה וכף קמח ומערבבים הכל היטב שלא ישארו לנו גושים של ההקמח , המטרה של הקמח היא להסמיך את המרק .
מוסיפים את פרחי הברוקולי ואת המים הרותחים, מוסיפים תבלינים ושוב מערבבים .
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות עד שכל הירקות מתרככים , טוחנים את הכל בעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון ומוסיפים שמנת לבישול , מבשלים לעוד חמש דקות וזה מוכן !
תהנו :)
Made with love by poyke