דף הבית | בלוג מתכונים | מרקים | מרק בצל
•4 בצלים לבנים ו2 סגולים (סהכ קילו בצל)
•ענף טימין
•50 גרם חמאה
•3 שיניי שום כתושות
•כף קמח
•כוס יין לבן
•כוכב אניס (לא חייב)
•תבלינים: מלחפלפל , כפית אגוז מוסקט
•6 כוסות ציר ירקות (אפשר לשים במקום מים או להשתמש בציר קנוי)
•כיכר לחם/באגט
•פרמזן ומוצרלה
לציר ירקות :
•כף שמן זית
•בצל
•4 שיניי שום
•כרישה
•2 ענפי סלרי
•גזר
•2 ענפי טימין
•חופן כוסברה
•7 כוסות מים רותחים
מתחילים עם הציר - שמים בסיר שמן ומוסיפים את הבצל, השום והכרישה ומבשלים מעט עד שמתחיל להזהיב , מוסיפים את שאר המצרכים ואת המים ומבשלים לשעה .
כשמוכן מסננים את כל הנוזלים לקערה, ושומרים בצד להשתמש למרק שלנו.
בזמן שהציר מתבשל חותכים את הבצלים של המרק לרצועות , מחממים בסיר (בסיר של המרק) חמאה ומוסיפים את הבצל החתוך ומערבבים היטב , נותנים לבצל להתבשל במשך חצי שעה- ארבעים דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ( הבצל צריך להתקרמל ולהפוך שזוף , קצת סבלנות זה שווה את זה - תבשלו את הבצל במקביל לבישול הציר)
כשהבצל מוכן יוצרים גומה באמצע ומוסיפים כף קמח ומערבבים היטב , מוסיפים כוס יין ומערבבים היטב ומוסיפים את הטימין , השום והתבלינים וכן, שוב מערבבים .
מוסיפים 7 כוסות ציר ומבשלים את המרק במשך חצי שעה . (או מים למי שלא מכין ציר - אבל אל תוותרו עליו הוא מוסיף טעם אחר לגמרי למרק ! אגב אם נשאר לכם ציר אפשר להקפיא ולהשתמש אחרי זה לתבשילים אחרים )
שהמרק מוכן לוקחים כיכר לחם או באגט (אני השתמשתי בלחם מחמצת) וחותכים את הלחם בקצה , יוצרים חור גדול ודוחפים את הלחם פנימה שתהיה לנו צורה של קערה .
מוזגים את המרק לבפנים ומוסיפים מוצרלה ופרמזן , מכניסים לתנור ל5-7 דקות ומוכן 😍
אפשר לוותר על הלחם ולהגיש את המרק בקערה עם הגבינות מעל וחתיכת לחם בצד, תהנו ❤️
Made with love by poyke