- Make food , Make friends -

מרק בצל

מרק בצל חורפי ומנחם שמגישים עם לחם טוב ומלא מוצרלה מעל ! אני החלטתי להגיש את המרק בתוך קערת לחם , אבל בכלל לא חייב אפשר להגיש עם טוסטונים שאוהבים או לחמניות , הכי חשוב שיהיה בצד לחם טרי ,חם וקריספי !

נכתב ע"י לירון אזולאי

דירוג לפי (0) תגובות
0.0/5
זמן הכנה :
שעה ומעלה
רמת המתכון :
בשלנים מנוסים
קטגוריית מתכון:
מרקים
כמות רכיבים :
16

מצרכים למתכון

•4 בצלים לבנים ו2 סגולים (סהכ קילו בצל)
•ענף טימין
•50 גרם חמאה
•3 שיניי שום כתושות
•כף קמח
•כוס יין לבן
•כוכב אניס (לא חייב)
•תבלינים: מלחפלפל , כפית אגוז מוסקט
•6 כוסות ציר ירקות (אפשר לשים במקום מים או להשתמש בציר קנוי)
•כיכר לחם/באגט
•פרמזן ומוצרלה

לציר ירקות :
•כף שמן זית
•בצל
•4 שיניי שום
•כרישה
•2 ענפי סלרי
•גזר
•2 ענפי טימין
•חופן כוסברה
•7 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

מתחילים עם הציר - שמים בסיר שמן ומוסיפים את הבצל, השום והכרישה ומבשלים מעט עד שמתחיל להזהיב , מוסיפים את שאר המצרכים ואת המים ומבשלים לשעה .

כשמוכן מסננים את כל הנוזלים לקערה, ושומרים בצד להשתמש למרק שלנו.

בזמן שהציר מתבשל חותכים את הבצלים של המרק לרצועות , מחממים בסיר (בסיר של המרק) חמאה ומוסיפים את הבצל החתוך ומערבבים היטב , נותנים לבצל להתבשל במשך חצי שעה- ארבעים דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ( הבצל צריך להתקרמל ולהפוך שזוף , קצת סבלנות זה שווה את זה - תבשלו את הבצל במקביל לבישול הציר)
כשהבצל מוכן יוצרים גומה באמצע ומוסיפים כף קמח ומערבבים היטב , מוסיפים כוס יין ומערבבים היטב ומוסיפים את הטימין , השום והתבלינים וכן, שוב מערבבים .

מוסיפים 7 כוסות ציר ומבשלים את המרק במשך חצי שעה . (או מים למי שלא מכין ציר - אבל אל תוותרו עליו הוא מוסיף טעם אחר לגמרי למרק ! אגב אם נשאר לכם ציר אפשר להקפיא ולהשתמש אחרי זה לתבשילים אחרים )

שהמרק מוכן לוקחים כיכר לחם או באגט (אני השתמשתי בלחם מחמצת) וחותכים את הלחם בקצה , יוצרים חור גדול ודוחפים את הלחם פנימה שתהיה לנו צורה של קערה .

מוזגים את המרק לבפנים ומוסיפים מוצרלה ופרמזן , מכניסים לתנור ל5-7 דקות ומוכן 😍

אפשר לוותר על הלחם ולהגיש את המרק בקערה עם הגבינות מעל וחתיכת לחם בצד, תהנו ❤️

הערות נוספות למתכון

אין הערות - תבשלו!
שיתוף המתכון באמצעות:

נעים מאוד, לירון אזולאי

חיה במטבח ומתרגשת מאוכל בעיקר .

אז אני לא הולכת לספר לכם איך גדלתי בבית שאוהב לבשל ומתעסק המון באוכל או איך נשארתי שעות במטבח בתור ילדה . בישול ומטבח היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני אבל המסע שלי קיבל תפנית לפני כמה שנים והביא אותי לאיפה שאני היום.

פוסטים אחרונים

קטגוריות בלוג

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}