דף הבית | בלוג מתכונים | דגים | ארטישוק ממולא קציצות דגים
•4-5 פילטים דג אמנון טרי
•חבילת תחתיות ארטישוק קפוא
•חופן כוסברה
•3 שיניי שום
•כפית גרידת לימון
•כף שמן זית
•2 כפות פירורי לחם
•תבלינים - כפית מלח , פלפל שחור , כפית כורכום , חצי כפית אגוז מוסקט , רבע כפית כמון
לרוטב -
•בצל גדול
•3 שיניי שום
•3 גבעולי סלרי
•לימון 1
•2 כפות דבש
•2-3 כוסות מים רותחים
•תבלינים - מלחפלפל , כפית כורכום , חצי כפית כמון
•כף קמח
מתחילים עם קציצות הדגים , מבקשים מהדגאי פילה דג ללא עור .
את הדגים קוצצים טוב טוב (או במעבד מזון) .
קוצצים חופן כוסברה וכותשים שיניי שום ומוסיפים הכל לקערה .
מוסיפים פירורי לחם , גרידת לימון , שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה .
מכסים ומכניסים למקרר ל15 דקות .
בנתיים מתחילים עם הרוטב.
את התחתיות ארטישוק מפשירים מראש .
בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל ושום עד להזהבה , מוסיפים סלרי חתוך ותבלינים ומערבבים היטב .
מוסיפים את המים (מתחילים עם 2 כוסות אם חסר מוסיפים עוד אחר כך )
ומוסיפים כף קמח , את הקמח ישר מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים .
מוסיפים 2 כפות דבש ומתחילים להכין את הקציצות ארטישוק .
יוצרים קציצה ומהדקים היטב לתחתית הארטישוק ומכניסים לסיר , משקים כל קציצה ברוטב וסוגרים את הסיר לבישול של 35 דקות , המים צריכים לכסות חצי מגובה הקציצה .
מידי פעם פותחים את הסיר ושוב משקים את הקציצות .
ומגישים , בתאבון :)
Made with love by poyke